September 17, 2015

MQ VIENNA FASHION WEEK 2015


Thanks to my best friend Klara I had the chance to visit the Vienna Fashion Week this year. She won 2 tickets for the whole day, so we were really excited to see all the shows and enjoy the atmosphere. We arrived there at 2:00 pm and just as we finally found out, how it all works, the next show was getting started. 
The first show was Verdandy - only men's clothes, but who saw my snapchats (@julidvorak) that day knew that it was a great start! I mean, who doesn't like to see topless men, right? :D The next show was Irina Schrotter, a brand launched in Romania and I immediately fell in love with its flowing gowns and geometric prints and cuts. Then it was time for some coffee and cake, so we decided to get some cupcakes at CupCakesWien. It's a cute place inside Mumok, the Museum of modern art in Vienna, where they make one of the best cupcakes in town. 
After the break we got to see the Lothar Daniel Bechtold show, which was full of elegant business clothes. Not my style, but some pieces were really beautiful, for example white wide trousers and red coats. The last show we went to see was Kayiko, a Viennese brand by Karin Oebster. It was so magical and mysterious. All the clothes were only in black, white and grey, but the cuts and materials made it all so interesting. I especially loved the sequined pieces and simple black pointed leather shoes. 
I think we really enjoyed the day, but I am sorry that I don't have so much pictures. They were unfortunately all blurred. Hopefully you like my outfit at least! :)

Díky mé kamarádce Klárce jsem měla možnost navštívit tento rok Fashion Week ve Vídni. Vyhrála 2 lístky na celý den, takže jsme byly vážně natěšené a nemohly jsme se dočkat, až uvidíme všechny přehlídky a budeme si užívat tu atmosféru. Přijely jsme ve 14:00 a jakmile jsme zjistili, jak to chodí, tak už začínala další show. 
První přehlídka byla Verdandy - sice jenom pánské oblečení, ale ten, kdo viděl moje videa na snapchatu (@julidvorak) ten den, tak ví, že to byl skvělý začátek! No, kdo by rád neviděl modely bez trička, že? :D Další přehlídka byla Irina Schrotter, značka založená v Rumunsku a já jsem se hned zamilovala do jejich vlajících šatů a geometrických potisků a střihů. Pak byl čas na kafe a nějakou sladkost, tak jsme se rozhodly, že půjdeme na cupcaky do CupCakesWien. Je to roztomilá kavárna v Mumoku, v Muzeu moderního umění ve Vídni, kde dělají jedny z nejlepších cupcaků ve městě. 
Po malé přestávce nás čekala další show a to Lothar Daniel Bechtold. Ta se nesla v duchu elegance a business oblečení. Není to tak moc můj styl, ale některé kousky byly vážně krásné, například bílé široké kalhoty a červené kabáty. Poslední přehlídka, kterou jsme viděly, byla Vídeňská značka Kayiko vytvořená návrhářkou Karin Oebster. Bylo to něco tak magického a tajemného. Všechno oblečení bylo buď v černé, bílé a nebo šedé barvě, ale díky těm střihům a materiálům to bylo vážně zajímavé. Především se mi líbily stříbrné třpytivé šaty a jednoduché černé kožené boty do špice. 
Myslím, že jsme si ten den užily, ale omlouvám se, že nemám moc fotek. Bohužel byly všechny rozmazané. Snad se vám líbí alespoň můj outfit! :)


BIK BOK leather skirt/ ZARA coat and boots/ LINDEX top/ MK bag

ph/ by me and Klára Šeligová

  

11 comments:

  1. Uzasny fotky Juli, musely jste si to urcite skvele uzit!:))♥
    A moc ti to slusi:))♥

    CAPTURING MY LIFE blog

    ReplyDelete
  2. Musela to být paráda! :) Škoda těch rozmazných fotek, ale moc se mi líbí tvůj trench :))

    ReplyDelete
  3. tyjo, tak to musela byt fakt pecka! az neco nasetrim, tak si za tebou vazne uz musim udelat vylet!!! a bylas absolutne dokonala!!!<3
    Style by Eliza

    ReplyDelete
    Replies
    1. musíš Eli, už se těším! <3 a děkuju moc :) <3

      Delete
  4. Muselo to být opravdu skvělé.
    www.pimpleworld.cz

    ReplyDelete
  5. Moc ti to slušelo! .-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  6. Naozaj ti to pristalo, páči sa mi hlavne tá šatka okolo krku, na mne by vyzerala neskutočne zle, no tebe fakt pristane :)

    Bari Bircak

    ReplyDelete

Thank you for all your lovely comments!